Småsår

Huden er kontaktorganet vårt med det ytre miljøet. Dens overflatelag spiller en viktig rolle: å beskytte oss mot eksterne angripere.
topical-wounds

Hva er et sår?

Et sår er en skade på huden. Selv om det er overfladisk (bare påvirker epidermis og dermis), må såret rengjøres og behandles grundig for å forhindre infeksjonsrisiko (de ytre tegnene er smerte, hevelse, rødhet og varme). Derfor fortjener alle sår, uansett hvor små de er, en best mulig pleie!

Når såret er i et område som inneholder mange små blodkar, kan det blø kraftig, men de fleste overfladiske hudskadene kan behandles enkelt.

Hvordan stoppe en blødning fra et småsår: Stop Hémo® vatt.

Forsinket sårtilheling

Sårtilheling er et naturlig biologisk fenomen for reparasjon av skadet vevDeler av huden (epidermis, dermis, hypodermis). Det er avhengig av mange faktorer, og er forskjellig fra person til person og fra sår til sår.
Noen faktorer kan forsinke eller til og med forhindre at denne prosessen fungerer riktig:

metabolic-and-nutritional-factors

Metaboliske og næringsmessige
faktorer

UnderernæringSykdom som skyldes utilstrekkelig næringsinntak, spesielt av proteiner  , anemiHelseproblem som vises ved en reduksjon i kvaliteten eller mengden av røde blodlegemer (celler som transporterer oksygen i blodet), diabetesKronisk sykdom preget av høye blodsukkernivåer

medicinal-factors

Medisinske
faktorer

Kjemoterapi, kortikoiderMedikamenter beregnet på å behandle betennelser, smerter og ødemer, ikke-steroide antiinflammatoriske midlerBred medisineklasse, som inkluderer mange molekyler, f.eks. ibuprofen. De blokkerer dannelsen av stoffene som er ansvarlige for betennelse, polyfarmasi

vascular-factors

Vasklære
faktorer

Venøs arteriell insuffisiensForstyrrelser i blodsirkulasjonen i vener eller arterier, ateroskleroseForstyrrelse som kjennetegnes av fortykning, herding og tap av elastisitet i arterieveggene

other-factors

Annet
faktorer

Alder, bruk av tobakk

Astuce

Den terapeutiske virkningen av Stop Hémo® gjennomføres ved frigjøring av kalsiumioner direkte i såret. De ionene som frigjøres på denne måten, bidrar til å aktive cellene som er involvert i sårtilhelingsprosessen.

Blødningslidelser

Når det går hull på et blodkar, er kroppens oppdrag å reparere bruddet. Gruppen av mekanismer som deltar i å stoppe blødningen er kjent som "hemostaseFysiologisk prosess som fører til at blødningenSammensetning av forskjellige blodceller – blodplater, røde blodlegemer, hvite blodlegemer – bundet sammen av et protein som kalles fibrin stopper". Noen mennesker lider av hemostaseforstyrrelser som vises gjennom hyppige blødninger som er vanskelige å håndtere.

Vi skiller mellom to typer blødningslidelser:

acquired-bleeding-disorders

Ervervet blødningslidelse

Personer som tar hemmere av blodplateaggregeringLegemidler som skal forhindre at blodplatene kleber seg til hverandre, og dermed forhindre dannelse av blodpropp. Den eldste av disse medisinene er aspirin. De er foreskrevet for visse hjerte- og karsykdommer, antikoagulerendeLegemidler som forhindrer eller forsinker dannelsen av blodpropp behandlinger, VKAVitamin K-antagonister: orale antikoagulantia som forhindrer eller forsinker dannelsen av blodpropp  , osv.

congenital-bleeding-disorders

Medfødte blødningslidelser

Mennesker som lider av hemofiliArvelig sykdom preget av forsinket blodpropp forårsaket av fraværet av visse koagulasjonsfaktorer  , Von Willebrands sykdomArvelig blødningssykdom forårsaket av mangel på Von Willebrand-faktoren, et av nøkkelproteinene for blodplateaggregering og koagulasjon    , arvelig hemoragisk telangiektasiArvelig sykdom som rammer blodkar og spesielt resulterer i tilbakevendende blødningerSammensetning av forskjellige blodceller – blodplater, røde blodlegemer, hvite blodlegemer – bundet sammen av et protein som kalles fibrin (Osler-Weber-Rendu), osv.

Astuce
Stop Hémo® er effektiv hos personer med blødningsforstyrrelser. Når den kommer i kontakt med blod, frigjør Stop Hémo® kalsiumionene direkte inn i såret eller i bruddet i blodåren som er årsaken til neseblodet. De frigjorte kalsiumionene styrker den fysiologiske hemostaseFysiologisk prosess som fører til at blødningenSammensetning av forskjellige blodceller – blodplater, røde blodlegemer, hvite blodlegemer – bundet sammen av et protein som kalles fibrin stoppern ved å øke hastigheten på blodplateaggregeringenDel av hendelsesforløpet som fører til dannelsen av en trombe (blodpropp). og påvirke koagulasjonsfaktoreneStoffer som er involvert i blodproppsmekanismen, dvs. i blodstørkningssprosessen (koageldannelse). Dette stopper blødningen raskt.